Mysteriet når Fantomet ble Dragos

Det var i Sverige at det mystiske hendte. Da Fantomet plutselig ble til den mystiske Dragos. Allerede i 1940 begynte Fantomet å bli publisert i aviser i Sverige, men i 1942 dukket det opp en ny serie i Svenska Dagbladet. Serien het «Dragos – den mystiske mannen» – og den mystiske mannen var den mye omtalte Fantomet. Plutselig hadde han to navn i Sverige.

Det er mange teorier om hvorfor Fantomet ble publisert under nytt navn i Sverige i 1942. Den mest anerkjente teorien i dag er at man forvekslet serien Fantomet med Mandrake, som også er laget av Lee Falk. Den ble lansert i Danmark som «Dragos», og derfor trodde antakelig Svenska Dagbladet at det var samme serie og samme karakter. Derfor ble Fantomet publisert i to ulike aviser på samme tid – under to ulike navn.

Svenska Dagbladet endret navnet tilbake til Fantomet mange år senere. I 1980 fikk Fantomet navnet sitt tilbake og Dragos forsvant fra den svenske seriehyllen og avisseksjonen. Men dette spennende mysteriet gjør at mange den dag i dag refererer til Fantomet som Dragos.