Fantomet på nettet

Selv om Fantomet fyller 80 år i år, har den mystiske karakteren et sterkt nærvær på internett. Dersom man synes at tegneserien virker interessant og har lyst til å lære mer om den, er det enkelt å lese litt informasjon om den før man går til anskaffelse av abonnement eller bøker.

Det finnes artikler på mange språk om Fantomet på Wikipedia. Der er det mer eller mindre utfyllende artikler om bakgrunnen til serien, Fantomets posisjon i ulike land, Fantomet i ulike medier og om serieskaperne. Det er en god kanal å lese seg opp på serien på dersom man ønsker å begynne å lese den, men ikke har lyst til å starte helt på første stripe fra 1936.

Fantomet har en sterk tilstedeværelse både i sosiale medier som Facebook og på forum. Noen har også startet en egen podcast om Fantomet, nemlig X-Band som er startet av den australske Fantomet-siden CronicleChamber.com. Det er den eneste podcasten i verden som handler om Fantomet, og man kan enkelt laste den ned og høre på når det prates om teorier, historie og spennende øyeblikk fra tegneseriene om Fantomet.