Fantomet – en legende

Fantomet er en svært populær tegneserie som ble skapt av Lee Falk allerede i 1936, og den ble skrevet som en stripe som ble publisert hver dag i amerikanske aviser. Serien handler om den spennende figuren Fantomet (eller The Phantom på originalspråket), som kjemper en voldsom kamp mot urett og forbrytelser. I Norge har Fantomet blitt så populært at det har blitt til et svært populært magasin som gis ut flere ganger i året.

Fantomet er en klassisk superhelt som kjemper mot onde krefter og slemme mennesker verden over. Hans «superkraft» er at han ryktes å være udødelig, og kalles derfor «Ånden som går». Fantomet nytter dette ryktet til sin fordel og bruker logikk, kløpperhet og muskelkraft til å skremme vekk skurkene.

Opprinnelsen til Fantomet var at en mann ved navn Christopher (Kit) Walker ble skylt i land på vei til det fjerne Østen etter at han så sin far bli drept av en pirat. Han ble funnet av en stamme urinnvånere som tok vare på ham til han var frisk nok. Det ble starten på en enorm jakt etter forbrytere og urett, hvor han sverget på hodeskallen til sin fars morder om at han og alle etterkommerne hans skulle kjempe mot usle mennesker. Derfor har det vært flere generasjoner av Fantomet gjennom tidene – hvor den ene er mer legendarisk enn den andre.